Arrangementen en Composities

Frank schrijft en bewerkt muziek, zowel op klassiek gebied als op gospelgebied.  Hij schrijft zowel kinderliederen als liederen voor jongeren en volwassenen.

Klassiek
Een orgelcompositie van Frank (variaties op Psalm 31 in Franse stijl) werd genomineerd voor de Hinsz- prijs Kampen van 1997. Hij moest zijn compositie zelf spelen in de Bovenkerk.
In 2000 is een CD uitgebracht door ‘Dynamic Perspective’; een trio waar Frank deel van uitmaakte. Het trio bestond uit een sopraan (Catherine Provence), een hoornist (Adrie van der Veen) en pianist/organist (Frank den Bakker). Op deze CD staan diverse arrangementen van Joodse liederen die door hem zijn gecomponeerd. Op de pagina Discografie kunt u meer informatie over deze CD vinden.

Kinderliederen

Opwekking voor kinderen

Frank schrijft zowel gospel als algemene kinderliederen. Zo zijn enkele algemene liedjes gepubliceerd in ‘De Pyramide’, een maandblad voor schoolmusici en in een lesboekje van het ‘Koorenhuis’, de muziekschool van Den Haag. Op gospelgebied is Psalm 25 (Here, maak mij Uw wegen bekend) wel de bekendste. Dit nummer is zowel door Stichting Opwekking als de Stichting voor de christelijke kinderboekenweek uitgegeven op bladmuziek en op CD. Ook in de tweede Timotheus bundel is dit lied te vinden. Bij veel kinderkoren is dit een geliefd lied.

Jongeren/Volwassenen

Een andere prijs sleepte hij in de wacht door het schrijven van een a capella werk in vocal jazz stijl: ‘By the way“. Dit werk is tevens door Harmonia uitgegeven en op de radio ten gehore gebracht. (NCRV)

Vooral op gospelgebied heeft hij veel composities op zijn naam staan. Zijn werken zijn uitgegeven door Unisong Music Publishers, Harmonia en Opwekking, maar de meeste zijn uitgegeven onder zijn eigen zaaknaam FJJ Music. Een groot aantal composities is uitgebracht op CD.

Het koor ‘Opgewekt’ uit Delft, waar hij jarenlang dirigent van was, heeft in 1997 een CD uitgebracht genaamd: ‘A differrent world’, met maar liefst 16 composities van Frank. Deze CD is zeker de moeite van het beluisteren waard. Op de pagina Discografie kunt u door middel van het luisteren naar MP3’tjes een beeld krijgen van deze CD.
Helaas heeft Frank dit koor op moeten zeggen vanwege zijn verhuizing naar het oosten van het land.

Regelmatig waren er nummers te horen via het radioprogramma ‘Licht op Jongerenkoren’ van de Evangelische Omroep. Ook diverse andere koren zingen nummers die door hem zijn geschreven.

Frank writes and edits music, both classical field and in gospel field. He writes both children’s songs and songs for young people and adults.