Biografie

Frank den Bakker werd geboren in 1963. Bij Frank thuis werd er veel muziek gemaakt door zijn vader die viool, banjo, mandoline en mondharmonica speelde. Ook zijn broers en zussen kunnen verschillende instrumenten spelen zoals gitaar, viool, fluit en piano.
Hij begon zijn muzikale loopbaan toen hij elf jaar was bij Jeanne Alblas en Piet van Amstel te Delft. Zij hebben een goede basis gelegd en al vroeg de nodige muziektheorie meegegeven.
Vanaf 17-jarige leeftijd speelt Frank tijdens kerkdiensten orgel en piano en vroeg een docente Nederlands van de middelbare school om een cantorij te begeleiden. Langzamerhand ging hij steeds meer koren begeleiden.
Daarna studeerde hij 10 jaar aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag: orgel (Docerend en Uitvoerend musicus), piano (DM), improvisatie en continuo, kerkmuziek en schoolmuziek.
Tijdens zijn studie kwam hij steeds meer in contact met eigentijdse muziek, vooral op gospelgebied. Zo werd hij enorm geïnspireerd door Keith Green die veel liederen schreef met bijbelse inhoud. Zodoende ging Frank zijn muzikale gebied vergroten naar de lichte muziek en ging hij zelf ook liederen schrijven en bewerken.
Door het feit dat hij afgestudeerd is in verschillende richtingen binnen de muziek heeft hij een brede kennis op muziekgebied waardoor hij veel werkervaring heeft opgedaan in de loop van de tijd.

Werkervaring uit het verleden

Docent Verlengde Schooldag bij de Muziekschool in Den Haag.
Dirigent van diverse koren waaronder kinder-en jeugdkoren, jongerenkoren en gemengde koren.
Muziekdocent op een basisschool, groep 1 t/m 8.
Frank was begeleider van een oratoriumkoor, waar hij regelmatig uitvoeringen had met orkest. Hierbij speelde hij naast orgel solo vaak ook basso continuo.
Hij gaf les aan een avondschool waarbij hij muziekles gaf aan activiteitenbegeleiders.
Frank was muziekredacteur bij de Internationale Bijbel Bond voor de godsdienstmethode ‘Startpunt‘. Hier staan ook enkele liedjes van hemzelf in.
Frank heeft een aantal workshops gegeven op Christian Artists Seminar.
Hij schreef 90 van de 509 (orgel)zettingen van liederen van de Evangelische Liedbundel, uitgegeven door uitgeverij Boekencentrum.
Daarnaast was hij Eindredacteur voor het ‘Liedboekzettingen voor muziekteams‘ van dezelfde uitgeverij.
Frank componeerde in 2009 het audiologo met bijbehorende bumpers en mediatieve muziek voor Locale Omroep Almelo. Deze zijn wekelijks te horen.
In 2010 maakte hij voor uitgeverij Boekencentrum de opname van ‘Bijbelliederen voor Jonge Kinderen’ getiteld ‘Alle vogels vliegen‘, geschreven door Jan van Laar.
In opdracht van Kunstfactor schreef Frank in 2010 twee kinderliederen voor een Interreligieuze bundel met CD, genaamd ‘Alles is voor altijd’.

Huidige Werzaamheden

Dirigent van gemengd koor ´De Lofstem´ uit Almelo.
Dirigent van zanggroep Together (cantorij), van de PKN in Almelo.
Voor al zijn koren maakte en maakt Frank koor-arrangementen en backingtracks.
Componist van eigentijdse gospelliederen zowel voor kinderen als voor volwassenen.
Eindredacteur voor Psalmen voor Nu van uitgeverij Boekencentrum.
Workshops geven over kerkmuziek en instrumentgebruik in de kerk.
Diverse concerten en/of optredens met verschillende (professionele) musici.
Produceren van diverse CD’s in zijn eigen studio in Almelo. U vindt er een aantal elders op deze website. Ook diverse eigen liederen zijn op CD uitgebracht en via MP3’tjes op deze site te beluisteren. Sommige zijn ook als pdf gratis te downloaden.
Regelmatig spelen met diverse bands, tijdens kids praise, gospelconcerten, interkerkelijke activiteiten etc.
Lespraktijk voor piano, orgel, zang en toegepaste harmonie.
In 2011 heeft Frank samen met Hans Middag een musical geschreven, genaamd Twins;  een intrigerend verhaal over tweelingbroers. Hans schreef de tekst en Frank alle muziek. De musical is op 12 maart 2011 in première gegaan.